Schaapskooi


De Bergense schaapskooi ligt aan de Bedevaartsdijk bij de Wellsche Hut in Well. Als u een wandeling of fietstocht maakt door natuurgebied De Bergerheide, is de kans groot dat u een herder met een kudde schapen tegenkomt. Van voorjaar tot najaar lopen deze dieren daar namelijk te grazen in het prachtige heidelandschap. En op de grens van heide en bos ligt de Bergense schaapskooi. Hier brengen de schapen de nacht door.

Bezichtiging

De herder en zijn kudde zijn meestal van 9.30 tot 16.30 op de Bergerheide te vinden. De schaapskooi ligt aan de Bedevaartsdijk bij de Wellsche Hut in Well. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de Andries Arts, medewerker Buitendienst gemeente Bergen, telefoon (0485) 34 15 04 of mobiel 06 51 83 30 38.

Bij de Bergense schaapskooi ligt de Lammetjesroute, een korte wandeling voor kinderen van de basisschool. Langs de korte route staan borden met meerkeuze vragen over heidebeheer, lammetjes en schapen. Het antwoordformulier kunt u hier downloaden of afhalen bij restaurant De Wellsche Hut, Wezerweg 13 in Well. Kinderen die het ingevulde formulier inleveren bij de De Wellsche Hut ontvangen een leuke herinnering.