Vakantiewoning Ottenskamp 4

Vakantiewoning Ottenskamp 4

Ottenskamp 4
5853 EH Siebengewald
0485-441635
riet.kool.rk@gmail.com
http://www.ottenskamp4.nl

Ottenskamp 4: De boerderij is gebouwd in 1912, net als de meeste huizen aan de Ottenskamp. Melkveebedrijf, gecombineerd met (mest) varkens en paarden voor de trekkracht op het veld. De (open)veldschuur is later gebouwd voor de stalling van de (toen) moderne voertuigen (tractoren en andere landbouwwerktuigen). Dit stuk van de Ottenskamp (waar u nu verblijft) was toen nog een smalle karweg die pal langs het huis aansloot op Ottenskamp die liep van nr.3 rechtdoor naar de Pannenweg. Vandaar ook dat de "voordeur" is gelegen aan de "achterkant" van het pand.

Het boerenbedrijf is in 1974 gesaneerd en door ruilverkaveling zijn stukken grond herverdeeld. Er werden nog hobbymatig schapen en kippen gehouden.

In 1993 is het overgegaan aan een andere eigenaar: Van 1993 tot 2000 liepen er ook nog struisvogels.

Door aankoop van aangrenzende weilanden in 1995 in 2005, is in samenwerking met landschapsarchitecten en gebruikmaking van erfbeplantingsprojecten van provincie en gemeenten een parkachtig landgoed ontstaan, waar een diversiteit aan (wilde) dieren verblijven. De natuurvijver is uitgegraven en ieder jaar weer vindt hier de paddentrek plaats. De ijsvogel komt, diverse soorten uilen, marters, hermelijnen, zwaluwen en noem maar op. De bruine en groene kikkers verblijven en paren hier volop. Zelfs de ree heeft hier de drink en rustplaats ontdekt. Een enkele vos en das komt kijken en houdt er wellicht de scharrelende kippen, fazanten en konijnen goed in de gaten. EEN WAAR PARADIJS VOOR DE ECHTE NATUURLIEFHEBBER!

In 2010 heeft de varkensstal, struisvogelverblijf en verschillende kippenschuurtjes plaatsgemaakt voor een recreatiewoning (Ottenskamp4 genoemd). De voormalige koeienstal en hooizolder zijn in 2014 omgetoverd tot "het Achterhuis",  een familiehuis voor maximaal 10 personen, cq. Bed en Breakfast. Beide een onder architectuur ontworpen project. 

Website: www.ottenskamp4.nl